Kloosterkwartier Veghel

Sfeervol wonen in hartje Veghel

Sfeervol wonen in hartje Veghel
Sfeervol wonen in hartje Veghel

Op het terrein van het Klooster van de Zusters Franciscanessen in het centrum van Veghel, wordt een eigentijdse woon- en leefomgeving ontwikkeld. Hier komen straks verschillende appartementengebouwen, die ruimte bieden aan jong en oud, voor mensen mét en zonder zorgbehoefte. Het zogenaamde Kloosterkwartier belooft het maatschappelijke hart van Veghel te worden: een wijk voor iedereen!

Verkoop gestart

De 41 appartementen van het eerste gebouw van het Kloosterkwartier, San Rufino, zijn in verkoop. 

Alle informatie over de verschillende woningen vindt u op deze website, evenals het inschrijfformulier. Om in aanmerking te komen voor één van de 41 appartementen kunt het ingevulde inschrijfformulier bij Raadhage Makelaardij en Sino makelaars voor de sluitingsdatum inleveren.

Raadhage Makelaars | Stationsstraat 20 | 5461 JV Veghel | 0413-378921 | nieuwbouw@raadhage.nl

Si-No Makelaars | Postbus 288 | 3940 AG Doorn | 085-76 00 523 | welkom@si-no.nl

Van fraai plan naar uniek project
Wonen op een historische plek
Wonen op een historische plek

Dwalend door de kloostertuin van de Zusters Franciscanessen in hartje Veghel voelt u de indrukwekkende geschiedenis van het klooster. Hier leefden en vervulden de zusters ruim 175 jaar hun maatschappelijke taak, met bijzondere aandacht voor opvoeding, zorg en scholing. Nu is dit gebied toe aan een nieuwe impuls en geven de zusters het klooster en de tuin terug aan de gemeenschap. 

Het Kloosterkwartier wordt ontwikkeld geheel in lijn met het gedachtengoed van de Zusters. Hier ontstaat een eigentijdse woon- en leefomgeving waar plek is voor iedereen. Waar mensen aandacht hebben voor elkaar en waar iedereen zich welkom voelt. De sfeer van het verleden kun je ook voelen in het schitterende Kloosterpark, waar de oude bomen verkoeling bieden in de zomer. Hier kunt u sporten, recreëren en elkaar ontmoeten. Met het historische centrum van Veghel op loopafstand biedt het Kloosterkwartier ook in die zin voor elk wat wils. Iedereen voelt zich hier op zijn gemak. Daarom worden er straks comfortabele appartementen in verschillende soorten en maten gebouwd, voor jong en oud, passend bij de eisen van deze tijd, maar wel in een historische omgeving met het gezellige centrum om de hoek.

Op het terrein van het Klooster van de Zusters Franciscanessen in het centrum van Veghel, wordt een eigentijdse woon- en leefomgeving ontwikkeld. Hier komen straks verschillende appartementengebouwen, die ruimte bieden aan jong en oud, voor mensen mét en zonder zorgbehoefte. Het zogenaamde Kloosterkwartier belooft het maatschappelijke hart van Veghel te worden: een wijk voor iedereen!

Belangstellendenregistratie

Goed om te weten

Ontwikkelingen Kloosterkwartier in volle gang

Goed nieuws! Achter de schermen is er enorm hard gewerkt om het eerste appartementengebouw van Het Kloosterkwartier (fase 2) in het centrum van Veghel te kunnen presenteren. Inmiddels is de eerste impressie van het gebouw te bekijken op het steigerdoek dat onlangs op de locatie aan de Deken van Miertstraat is opgehangen.

Op dit moment is de architect nog met de laatste details bezig. Zodra deze en overige voorbereidende werkzaamheden helemaal zijn afgerond kunnen de eerste appartementen in verkoop en kunt u zich inschrijven om in aanmerking te komen om een appartement te kopen. De datum laten wij zo snel mogelijk weten. De verkoopdocumentatie is beschikbaar zodra de verkoop is gestart.

Houd daarom deze website en social media goed in de gaten, of schrijf u in als belangstellende. Uiteraard houden wij u dan op de hoogte.

Van fraai plan naar uniek project

Samen wonen, werken, leren en (be)leven

Kloosterkwartier wordt een plek waar mensen en organisaties elkaar ondersteunen en samen activiteiten ontplooien. Door mensen met elkaar in verbinding te brengen, ontmoetingen te realiseren en mensen te ondersteunen met hun hulpvraag ontstaat een sociaal sterke omgeving.  

Dit noemen we Leefgoed; de kracht van de samenleving benutten door iedereen te betrekken. Ieder met zijn eigen talenten en mogelijkheden. En dat sluit perfect aan bij de maatschappelijke functie die de zusters voor ogen hebben; geen zorgeiland maar een mengelmoes van mooie bedrijven en activiteiten. Een plek waar iedereen zich prettig voelt en iedereen welkom is.

Lees meer over Leefgoed

Van fraai plan naar uniek project

De Zusters

In 1844 werd in Veghel de congregatie van de Zusters Franciscanessen van de Onbevlekte Ontvangenis van de Heilige Moeder Gods opgericht. De zusters waren altijd erg betrokken bij de Veghelse samenleving. Zij hadden bijzondere aandacht voor opvoeding, zorg en scholing. Ze richtten scholen en ziekenhuizen op, hielpen zwervers en bedelaars bij het zoeken naar werk en verzorgden zieken en ouderen. 

De zusters werden nauw betrokken bij het maken van de plannen voor de ontwikkeling van het terrein. Hun gedachtengoed leeft voort in het Kloosterkwartier. 

Meer over de zusters

Van fraai plan naar uniek project
Kloosterkwartier
De Noordkade
Alles is goed bereikbaar

Veghel is de laatste jaren uitgegroeid tot een levendige, creatieve plaats waar het goed toeven is. De ideale combinatie voor mensen die van hun welverdiende rust willen genieten, maar ook nog midden in het leven staan!  De rust vindt u in de groene woonomgeving die uitnodigt om te relaxen en te genieten van de natuur. De prachtige Brabantse dorpen in de omgeving en de schitterende natuur van de natuurgebieden de Aa-broeken, de Maashorst en Het Groenewoud maken dit de ideale woonomgeving. 

Zin in meer actie? Ga dan eens kijken op Noordkade, waar diverse horecalocaties, de Jumbofoodmarkt, theater De Blauwe Kei, de servicebioscoop en diverse culturele initiatieven gehuisvest zijn. Of bezoek de ‘grote stad’; steden als Eindhoven en Den Bosch liggen op steenworp afstand. Hier hoeft u zich nooit te vervelen!

Heerlijk wonen voor jong en oud

Helemaal in de stijl van de zusters zal er straks in het Kloosterkwartier plek zijn voor iedereen. Daarom worden er verschillende gebouwen ontwikkeld met zowel huur- als koopappartementen, zodat er ruimte is voor jong en oud, voor één – of meerpersoons huishoudens, voor mensen die wat meer hulp kunnen gebruiken en mensen die graag een bijdrage willen leveren aan een mooiere samenleving.

Alle appartementen hebben een belangrijke overeenkomst. Ze worden allemaal duurzaam gebouwd en zullen heerlijk comfortabel zijn. En ze passen qua architectuur perfect in de historische omgeving. Uiteraard zullen alle gebouwen voorzien zijn van een lift, zodat alle woningen voor iedereen goed bereikbaar zijn. Want iedereen verdient een fijne plek om te wonen. Is er straks ook een plek voor u? Schrijf u in als belangstellende, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van de voortgang.

Wonen voor jong en oud

Situatieoverzicht

In het Kloosterkwartier worden 8 gebouwen ontwikkeld met zowel huur- als koopappartementen. Het eerste gebouw biedt ruimte aan verschillende koopappartementen van maar liefst 70 m2 of meer. Markant gesitueerd tussen het zogenaamde Moederhuis en het hoekgebouw. Het gebouw vormt als het ware een poort en geeft toegang tot de kloosterpark via de nieuw aan te leggen hoven en paden.

Legenda bij situatieoverzicht
1: Sint Lambertuskerk
2: Kloosterkapel
3: Moederhuis
E: Eerste gebouw met koopappartementen

Kloosterpark

 

 

Situatieoverzicht